Mastnoty, tuky a oleje v kuchyňských odpadech, lapačích tuků a odčerpávacích jímkách mnohdy způsobují řadu závažných
problémů. Mezi nejčastější problémy těchto systémů patří:
- ucpané odpadní potrubí,
- nepříjemný zápach,
- pomalé vypouštění dřezů,
- nutnost častého vývozu lapače tuků či odčerpávací jímky
- vhodné pro likvidaci tuků v LAPOLech.
Tyto problémy mají za následek značné výdaje na mimořádnou údržbu a nepříjemnosti v kuchyňském provozu. Běžné metody
zahrnují využití služeb specializovaných firem, nákladný vývoz nebo využití nebezpečných chemických látek pro
rozpuštění tuků, které však mohou představovat problém pro mnoho úřadů.
Přípravek GreaseClean využívá sílu biotechnologií v oblasti životního prostředí pro řešení problémů
způsobených tukem v odpadních systémech a to zcela bezpečně a přirozeným způsobem.
GreaseClean je směsí mikroorganismů, které byly speciálně vybrány pro jejich schopnost účinně degradovat tuky.
Přípravek také napomáhá při rozkladu jiných organických odpadů. Tyto bakterie produkují řadu enzymů, které
rozkládají tuky, škroby, bílkoviny a rostlinná vlákna (celulóza). Směs také obsahuje malé množství volných enzymů,
které zahájí proces rozkladu ještě než bakterie začnou vyrábět vlastní enzymy. Klíčem k rozložení tuku a dalších
látek, které nejsou rozpustné ve vodě, je produkce biologických povrchově aktivních látek nebo biosurfaktantů.
Biosurfaktanty pomáhají emulgovat tuk, takže může být degradován efektivněji. Bakterie v přípravku GreaseClean byly
vybrány pro svou schopnost produkovat biosurfaktanty.
Výhody používání přípravku GreaseClean:
- snížení frekvence vývozů lapače/odlučovače tuků,
- zajištění volně průchozího odpadního potrubí,
- eliminace nepříjemných pachů,
- zvýšení úrovně hygieny díky snížení výskytu hmyzu v oblasti nahromaděného tuku,
- biologická odbouratelnost přípravku,
- snížení provozních nákladů.
Reference:
Reference Armatury Group - zde k
prohlédnutí.
Reference město Kravaře - obor místního hospodářství a inv. výstavby zde k prohlédnutí.
Reference Správa majetku města FULNEK > zde k prohlédnutí.
Reference výrobna Marlenky ( Miko International s.r.o.) > zde k prohlédnutí.
Návod k použití:
GreaseClean je tekutý výrobek, který je speciálně navržen tak, aby jej bylo možné dávkovat automaticky. Ideální doba
pro dávkování je 1,5 až 2 hodiny po uzavření kuchyně tak, aby bakterie měly možnost rozkládat tuk za výhodnějších
podmínek. Během provozních hodin v kuchyni není vhodné přípravek používat z důvodů vysokých teplot, vysokého pH,
sanitačních a detergentních přípravků používaných při uklízení kuchyně. Proto je nezbytné, aby byla biologická
populace udržována denním dávkováním přípravku GreaseClean až po ukončení denního provozu.
GreaseClean je dodáván jako koncentrovaný produkt, který je možno podle potřeby ředit. Dávkování závisí na vytížení
daného provozu. Přípravek je možné aplikovat přímo do sběrné nádrže či přes odpadní výlevky. Dávkujte GreaseClean
dle velikosti sběrné nádrže a zatížení provozu po konzultaci s dodavatelem. Základní dávkování pro odlučovač tuku o
objemu do 1 m3 při běžném restauračním provozu činí 1dcl přípravku denně. Pro případy vysoce zátěžových provozů
(masný průmysl, výrobny lahůdek atd.) je potřeba dávkování konzultovat s výrobcem. Při aplikaci zamezte styku s
pracovními plochami určenými pro přípravu či úpravu potravin.
Balení: